- Med ophold i skipperbyen Marstal
Sydfyn og Det Sydfynske Øhav er et populært rejsemål, kendt for deres smukke natur og maritime charme. Det sydfynske landskab er omgivet af afvekslende kyststrækninger, hvorfra der er betagende udsigter mod havet og dets øer og holme. Søfartsøen Ærø er et levende samfund med en rig historie, en særlig østemning og mangfoldige natur- og kulturoplevelser. Autentiske gamle bydele og havneområder er en del af Ærøs fortid, og øen er en af perlerne blandt de mange danske øer. Ærøskøbing er en af de bedst bevarede danske byer fra 1700-tallet. Brostensbelægningen, stokroserne og de smukke vinduer og døre emmer af ”eventyrby”.
1. dag - Panoramakørsel og togtur
Vi kører over den gamle Lillebæltsbro til Middelfart, via Haarby til Jordløse Bakker og følger Margueritruten til De Sydfynske Alper og Svanninge Bakker til Fåborg. Her står vi på Sørens Særtog, som på denne tur udelukkende kører med vores gæster. Toget laver et stop undervejs, og vi går en lille tur til en hyggelig plads med borde og bænke, hvor vi nyder både vores frokostpakke og den betagende udsigt over Det Sydfynske Øhav. Herefter kører toget igennem Brahetrolleborgs og Arreskovs Skovdistrikter til Korinth, hvor vi står af toget og igen hopper på bussen. Korinths og jernbanens historie hænger nøje sammen, da den lille by ikke eksisterede, før banen blev etableret. Vi fortsætter til Svendborg, hvorfra vi skal sejle til Ærø igennem det smukke Sydfynske Øhav. Overfarten tager ca. 1 time. Når vi kommer i land, kører vi direkte til skipperbyen Marstal og bliver indkvarteret på Ærø Hotel, hvor vi nyder aftensmaden i hotellets restaurant.
2. dag - Ærø, Ærøskøbing og Marstal
Efter morgenmaden mødes vi med vores guide, som tager os med rundt på øen. Vi starter med Marstal, hvor vi besøger den smukke 1700-tals kirke, med ikke mindre end syv skibe hængt op under loftet. De er med til at fortælle søfartsbyens historie. Fra den fredede kirkegård kommer vi ud på gågaden og går turen igennem byen og ned til havnen, hvor vi står på bussen igen. Vi kører langs med havnen og hører mere om byens maritime historie. Der fortsættes ud over øen til de naturskønne Voderup Klinter.
Videre til Bregninge, hvor vi gør stop ved gårdbutik Uldgården med bl.a. unikke uldvarer og diverse kunsthåndværk, samt et stort udvalg af tøj og sko til rimelige priser. Vi kører igennem hyggelige Skovby og kommer til herregården Søbygaard, som er det synlige bevis på Ærøs fortid, som en del af Hertugdømmet Slesvig. Vi fortsætter til Søby og hører om øens største arbejdsplads - Søby Værft - hvor også el-færgen Ellen er bygget. Dagens tur slutter i den gamle købstad Ærøskøbing, med en byvandring og lidt tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Aftensmaden nyder vi på hotellet.
3. dag - Tåsinge og Langeland
Vi får god morgenmad på hotellet, pakker bussen og siger farvel til Marstal og Ærø. Sejlturen fører os tilbage til Svendborg, hvor vi skal mødes med vores lokale guide, som vil vise os Tåsinge og Langeland. Vi skal naturligvis også høre kærlighedshistorien om Elvira Madigan og Sixten Sparre på Tåsinge. Vi ser Troense med de smukke bindingsværkshuse, kører langs Lunkebugten til Siø og videre til Langeland. Via Rudkøbing - øens ”hovedstad” - fortsætter vi til Langelands sydspids og Bagenkop. Vi finder et hyggeligt spisested i det fri til vores medbragte frokostpakker. Efter nogle hyggelige timer i det langelandske, siger vi farvel til guiden og kører mod vore hjembyer. Vi forventer at være fremme først på aftenen.